SOIRÉE LAMOT

soirée lamot

Boeiende vertellingen uit de coulissen van het Mechelse erfgoed. Elke tweede en vierde donderdag van de maand om 20 uur.

Soirée Lamot staat voor een boeiende, toegankelijke lezingenreeks over uiteenlopende aspecten van het Mechelse erfgoed. Iedere tweede en vierde donderdag van de maand nodigen we een deskundige uit die gepassioneerd én op een toegankelijke manier vertelt over zijn of haar onderzoek. Als het onderwerp het toelaat, volgt op de lezing een plaatsbezoek.

We kiezen bewust voor een heel divers inhoudelijk pallet wat betreft perioden, soorten erfgoed en thema’s. We willen een ruim publiek de boodschap meegeven hoe divers erfgoed wel is. Zowel de petite histoire als de grootse feiten krijgen een plaats in de reeks. We hopen geleidelijk en op een ongedwongen manier een trouw publiek van erfgoedgeïnteresseerden op te bouwen en mensen met bijvoorbeeld een archeologische interesse ook warm maken voor mondelinge geschiedenis.

De onderwerpen van de lezingen zijn niet noodzakelijk louter Mechels. Ze kunnen vanuit een ruimer kader vertrekken maar de link met Mechelen of de Mechelse regio wordt wel altijd op een duidelijke manier gemaakt.

praktisch?

Adres: Lamot, Van Beethovenstraat 8-10, 2800 Mechelen

Het programma van Soirée Lamot vindt u op de website van de erfgoedcel.