Bereikbaarheid vlot(ter) in mechelen

Sinds 7 december 2011 is het hart van de Mechelse binnenstad autoluw.

Lamot congres-en erfgoedcentrum is nog steeds makkelijk bereikbaar met de wagen. Toch willen wij onze bezoekers aanmoedigen om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Onder “Openbaar vervoer” kan u zien hoe u gemakkelijk tot bij Lamot geraakt. Wie toch met de wagen komt, kan gebruik maken van de goedkopere randparkings ‘Zandpoortvest 1 & 2’, voor wie vanuit Brussel komt en ‘Rode kruisplein’, voor wie uit Antwerpen komt. beide parkings bevinden zich op wandelafstand van Lamot. Meer info over deze randparkings vindt u onder ‘randparkings’.

Tenslotte kan je ook terecht in de lokale stadsparkings Q-park Lamot en Vinci Centerparking. Meer info hierover vindt u bij ’Lokale parkings.

Q-PARK LAMOT

Guldenstraat 18
 2800 Mechelen
 website

Met de wagen vanuit Brussel/Antwerpen

Volg de E19 Brussel-Antwerpen en neem afrit 9. Volg richting Mechelen. Aan Mc Donalds slaat u rechts af. Rij het viaduct over tot aan de tweede lichten (Brusselpoort). sla hier links af naar de Hoogstraat. Deze volgt u ongeveer 500m. Na de Korenmarkt ziet u langs uw linkerkant brasserie “Puro” alsook de inrit van de openbare parking Q-Park “LAMOT” (24/24 open). Lamot is gelegen naast het Novotel Mechelen Centrum. De hoofdingang bevindt zich op de Haverwerf.

Met de wagen vanuit Leuven via Leuvensesteenweg

Volg Mechelen-Centrum tot op de ring. Sla linksaf en volg de ring tot aan de Brusselpoort (monument). Aan de lichten van de Brusselpoort, slaat u rechts af naar de Hoogstraat. Deze volgt u ongeveer 500m. Na de Korenmarkt ziet u op uw linkerkant brasserie “Puro” alsook de inrit van de openbare parking Q-Park “LAMOT” (24/24 open). Lamot is gelegen naast het Novotel Mechelen Centrum. De hoofdingang bevindt zich op de Haverwerf.

 

INDIGO PARKING KATHEDRAAL

Sint-romboutskerkhof 6
2800 Mechelen
website

Met de wagen vanuit Brussel/Antwerpen

Volg de E19 Brussel-Antwerpen en neem afrit 9. Volg richting Mechelen. Aan Mc Donalds rijdt u rechtdoor en neemt de eerste straat rechts (katelijnestraat). Die rijdt u ten einde en dan komt u automatisch aan parking kathedraal. Lamot bevindt zich op 5min. wandelafstand.

Met de wagen vanuit Leuven via Leuvensesteenweg

Volg Mechelen-Centrum tot op de ring. Sla rechtsaf richting Nekkerspoel.
Aan kruispunt nekkerspoel rijdt u rechtdoor. aan de tweede lichten na nekkerspoel rijdt u links de katelijnestraat in. Die rijdt u ten einde en dan komt u automatisch aan parking kathedraal. Lamot bevindt zich op 5min. wandelafstand.

INDIGO PARKING HOOGSTRAAT

Ganzendries 21
2800 Mechelen
website

Met de wagen vanuit Brussel/Antwerpen

Volg de E19 Brussel-Antwerpen en neem afrit 9. Volg richting Mechelen. Aan Mc Donalds slaat u rechts af. Rij het viaduct over tot aan de tweede lichten (Brusselpoort). sla hier links af naar de Hoogstraat. de parking bevindt zich op 200m aan de linkerkant. Lamot ligt op 2 min wandelen.

Met de wagen vanuit Leuven via Leuvensesteenweg

Volg Mechelen-Centrum tot op de ring. Sla linksaf en volg de ring tot aan de Brusselpoort (monument). Aan de lichten van de Brusselpoort, slaat u rechts af naar de Hoogstraat. de parking bevindt zich op 200m aan de linkerkant. Lamot ligt op 2 min wandelen.

Wie dagelijks in het stadscentrum moet zijn, kan zijn wagen parkeren op één van de parkings aan de rand van de Mechelse binnenstad. Deze parkings zijn ook aangeduid op het parkeergeleidingssysteem. Vooral de parking Zandpoortvest is interessant omdat ze op de vest ligt op ongeveer 5 minuten wandelen van Lamot.

De parking Zandpoortvest is enkel op weekdagen betalend tussen 8 en 18u. Je kan hier aan een zeer voordelig tarief parkeren (€0,30/uur):
1 uur: €0,30 
2 uur: €0,60
 3 uur: €0,90
 4 uur: €1,20 
5 uur: € 1,80 
8 uur: € 2,40
 10 uur: € 3,00 Buiten deze uren en ook op zaterdag, zondag, wettelijke feestdagen en 11 juli is deze parking gratis. De parking Zandpoortvest ligt op wandelafstand van Lamot.

Met het openbaar vervoer

Trein: Mechelen beschikt over twee stations:
1) het centrale station ‘Mechelen” waar internationale, nationale regionale en lokale treinen stoppen.
2) het kleinere station ‘Nekkerspoel’ waar enkel regionale en lokale treinen halt houden.

Hieronder kan u uw treinreis plannen


Met de bus vanaf station Mechelen:
aan perron 9 (naast de Lijnwinkel) neemt u de Centrumpendel, bus 1 (Mechelen Station – Nekkerspoel). Deze bus vertrekt om de 10 minuten op week- en zaterdagen (’s avonds om het half uur tot 22.30 uur). U stapt af aan de halte ‘Korenmarkt’. U bevindt zich nu op wandelafstand van Lamot. Voor de terugrit stapt u op aan de halte ‘Korenmarkt’, vlakbij centrum Lamot.

Met de “Blue Bike” fietsen vanuit het station (Koning Albertplein)
Blue-bike heeft fietsen aan het station van Mechelen staan waarbij in 5 minuten naar Lamot gefietst kan worden. 
Meer info: blue-bike

Te voet vanuit het station (Koning Albertplein) (10 minuten wandelen)
Volg de Hendrik Consiencestraat tot aan de lichten. Steek over en volg het Kardinaal Mercierplein (66m). Volg de Graaf Van Egmontstraat (140m). Op het einde van de Graaf Van Egmontstraat slaat u linksaf de Onze-Lieve-Vrouwestraat in. Op het einde van de Onze Lieve-Vrouwstraat komt u op de Korenmarkt uit, daar slaat u rechtsaf naar de Guldenstraat. Op uw linkerkant ziet u brasserie “Puro”. U loopt deze straat in tot u op de Haverwerf komt. Hier bevindt zich de hoofdingang van Lamot.