Onze missie

Lamot is een centrale ankerplaats in de stad Mechelen en een begrip in het lokale geheugen.

De oude bierbrouwerij Lamot werd tussen 2000-2005 volledig vernieuwd. De gedurfde architectuur zorgde voor een geslaagde combinatie van oud en nieuw; een moderne toekomstvisie met respect voor erfgoed.

Het is deze combinatie die Lamot uniek maakt. De authenticiteit van de locatie symboliseert de kernwaarde van onze dienstverlening.

Het Congres- en Erfgoedcentrum Lamot is een een multifunctioneel en geïntegreerd huis. De commerciële congreswerking voorziet ruimtes en faciliteiten voor bedrijfscongressen, -evenementen en -feesten. De ondersteuning gebeurt door een klein en flexibel team, telkens op maat van de eisen en verwachtingen van de klant. Lamot is tegelijk ook het hoofdkwartier van de Mechelse MICE-werking.

Daarnaast is er de culturele erfgoedwerking, die veel meer is dan louter het gebouw en zijn verleden. Lamot biedt ruimte voor publieksprojecten rond Mechels cultureel erfgoed zoals Soirée Lamot en de grote zomertentoonstellingen. Tegelijk is Lamot steeds meer een knooppunt van (internationale) reflectie en debat binnen de Vlaamse erfgoedsector.

De combinatie van deze functies creëert een authentiek kader voor bedrijfsactiviteiten, in een unieke locatie met een culturele meerwaarde.

Terug